Webszerver a RackForesttől most akciósan!

A pénz rendkívül fontos, legalábbis mindazok életében, akiknek megszámlálható mennyiségű van belőle. Márpedig elég sokan vagyunk így ezzel, nem csoda, hogyha mindig fontos szempontot játszik egy termék kiválasztásánál, hogy mennyibe kerül. Nálam is nagyon fontos ez, éppen ezért amikor azt látom valaminél, amit keresek, hogy éppen kedvezőbb áron, netán akciósan kínálja valamelyik szolgáltató, akkor azért rá szoktam nézni, hogy pontosan mennyi is az annyi.

A legutóbbi ilyen alkalom most volt a hétvégén, amikor is szerver bérlés, webszerver után nézelődtem egy kedves barátomnak, aki kevésbé jártas ezekben a berkekben. A RackForest oldala jött szembe velem, akiket már ismertettem régebbről tárhely bérlés kapcsán, de most kiderült számomra, hogy webszerver szolgáltatással is foglalkoznak, nem is akárhogyan. A csomagjaik között többnél is árzuhanás van, tehát úgy voltam vele, hogy erre érdemes ránézni, nem tűnik rossz ajánlatnak a dolog.

Többek között a legolcsóbb csomagjukhoz most 9 900 forint + áfa összegért lehet havi szinten hozzájutni. A fantázianeve SUPERMICRO MICROCLOUD E3 V3, így találjátok meg az oldalon. Ez magában foglalja a szerver hosting szolgáltatás 1 Gbit/s garantált internet kapcsolattal. A hardveres oldalról pedig azt lehet elmondani, hogy a processzor egy Xeon-E3 1230v3 / 1231v3 Haswell CPU, ami 4/8 core 3.3 / 3.4 GHz DMI 5 GT/s-vel párosul. A rendszerhez 8 GB RAM (32 GB-ig bővíthető) tartozik, valamint opcionálisan választható hozzá LSI 2108 / 2308 Hardware RAID és/vagy Battery Backup Unit (BBU). Továbbá legfeljebb 2x hotswap HDD/SSD + 1x SATA DOM igényelhető, de Redundáns tápegység, IPMI IP konzol jár hozzá. Ha pedig valamilyen probléma adódna, 2 órán belül garantálják, hogy elhárítják a hibát. Ha ti is jártasak vagytok az IT világban, akkor érdemes megnéznetek a többi webszerver lehetőséget is már csak a specifikációk végett, mert bizony nagyon komoly teljesítményű rendszerek vannak a RackForestnél.

Egy másik, szintén akciós csomagjuk, ami a SUPERMICRO TWIN2 E5V2 fantázianév alatt fut pedig most 16 900 forint + áfa összegért kapható meg havi szintén. Ami pedig még jobb, hogy mindkettő akciós ajánlat esetében határozatlan időre is lehet szerződni és ha közben mégis leállna az akció, akkor sem kell felárat fizetni. Tehát szerintem mindenképpen most érdemes beleugrani egy ilyen lehetőségbe, mert egyáltalán nem mindegy, hogy éves szinten ez mennyit vesz ki a zsebünkből – hiszen ha webszerver bérlésről van szó, az a minimum, hogy éves távlatokban beszélünk.