Pénz érteke mennyit ér?

A pénznek vagy az időnek van mostanában nagyobb értéke? Ez nagyon lényeges kérdéskör a mostani felgyorsult világunkban. Mivel aki dolgozik, annak esetlegesen több pénze van, ámbár ideje kevesebb és fordítva is igaz lehet ez a tézis. De számomra és a barátaim számára is legnagyobb értéke annak van, amikor együtt töltjük az időnket, és közös programokkal töltjük meg ezen időszakokat. És ez nem köthető ahhoz, hogy kinek mennyi pénze van, vagy hogy éppen mennyit keres. Ez főleg most nem fog számítani, amikor az egyik kedves barátunk legénybúcsúját fogjuk megszervezni és közösen eltöltünk egy – két napot és azon belül is lesz pár nagyon emlékezetes óránk. A legénybúcsút jóval az esedékes napja előtt elkezdtük megszervezni, hogy mindenki rá tudjon érni, tudjon úgy tervezni, hogy mindenképpen a jelenlétével emelni tudja az esemény színvonalát, és a barátunknak örök emléket tudjunk okozni. Létre is hoztunk a haverokkal egy csoportot, ahová mindenki be tudta írni, hogy ő milyen típusú legénybúcsúra gondolt. Sorjáztak is szép számmal az ötletek, de egyik sem volt olyan nagyvonalú, olyan igazi meglepetéses kategória, amit nem csinálunk minden egyes találkozásunk kapcsán.

Abban azért sikerült megegyeznünk, hogy lemegyünk a Balatonhoz, úgyhogy a szálláshely adott volt. Így a Balaton térségének vonzáskörzetében kezdtünk el keresni olyan programot, amely megfelelő lehet egy legénybúcsú megünnepléséhez és mindinkább emlékezetes helyszínt tud számunkra biztosítani. A szálláshely adottsága leszűkítette a területet, ahol a keresett programok meg tudjuk szervezni. Így hát a Balaton lett a célpont. Szerencsénkre az egyik barátunk egy olyan remek céget talált, aki egy remek szolgáltatást nyújt, mi sem hittük el, hogy erre a programra első körben miért is nem gondoltunk, annyira kézenfekvő lett volna. Ott a Balaton mi meg már minden ötletünket kilőttük, és elvetettük mert hol egyikünknek, hol másikunknak nem tetszett a felvetés. Persze arra, amilyen szolgáltatást nyújt a cég, arra egyikünk sem gondolt. De milyen jó, hogy a barátunk megtalálta a céget, és ezzel, úgymond meg is oldódott az a gondnak hívott, de inkább kihívásnak tekinthető feladat, hogy megtaláljuk a megfelelő programot.

Ez a program pedig nem más, mint legénybúcsú Balaton vízén. A barátunk, aki megtalálta a céget, és aki felvetette az ötletet, hogy a legénybúcsú Balatonon legyen, ő sem hitte, hogy erre miért nem gondoltunk első körben. Elmesélte, hogy amikor rábukkant a cégre és az általuk üzemeltetett honlapra az interneten, valahogy érezte, hogy ez lesz az a program, amit eddig kerestünk. Arról nem is beszélve, hogy milyen gyorsan kiigazodott az oldalukon, mert annyira egyértelműen el vannak választva a kis címszavak, hogy rögvest az egyik lényegre tudott térni, hogy hogyan is zajlik az, hogy ha mi a barátunk legénybúcsúját a Balaton vízén szeretnénk megülni, mi a menete annak, hogy milyen hajót tudjunk bérelni. Egy dolog, hogy hajót bérlünk, és valahogyan kihajózunk, ez az valahogyan, hogy tudunk mi egy hajó bérlését követően vízre szállni, ha egyikünk sem rendelkezik hajó vezetésére jogosító jogosítvánnyal, – vetült fel a barátomban is a kérdés, de ahogyan tovább olvasta az oldalt, meg is nyugodott, hogyha éppen ideges is kezdett volna lenni, hiszen ahogy a hajókat bérbeadó cég leírta, akkor sincs probléma, hogy ha olyan társaság bérli ki az általuk bérlésre kínált hajókat, akik közül nincs olyan személy, aki rendelkezne jogosítvánnyal, ilyenkor a cég biztosítani tud kapitányt is. Ez remekül hangzott, így az egyetlen akadály is ellibbenhetett a programunktól, a legnagyobb feltétel meg is oldódott.

Gyorsan megnéztük, hogy az egyébként a cég honlapján is kifejtett, és betartásra igen javallott, hajózási szezonba beleférjünk, úgy próbáltuk a legénybúcsú napját kisakkozni, és természetesen az árajánlatkérésnél ezt mindinkább beleírni, hogy mikor is érkeznénk, hány fővel. A cég rendkívül érdeklődő, és bérlőbarát módon egy olyan kis lapfület is üzemeltet, ahol az általuk bérbe adni kívánt hajóállományt is feltüntetik, fényképekkel. Itt már teljesen beleéltük magunknak és szinte már a vízen éreztük magunkat, ahogyan nézegettük a fényképeket a hajókról. Mindegyik csodás állapotban voltak, rendkívül jól felszerelten, igazán látszott rajtuk, hogy mindig karban voltak tartva.

De ami minket a legjobban érint, és hogy mindenképpen jól sikerüljön a balatoni legénybúcsú a Balaton közepén, az az, hogy a cég készül különböző csomagokkal a legénybúcsús társaságoknak, és hát a fiúkkal nekünk azt kellett eldöntenünk, hogy melyik -féle csomagot is válasszuk, nagy volt a tét, így hát jól meg kellett fontolni a döntést. A zavartalan fürdőzést a Balaton közepén, valamint a társaságtól függő italválasztékot is ki kellett találni és meg kellett járatni a kérdést, hogy mindenkinek megfelel -e a csomag. De milyen jól kitalálták ezt a cég szervezői, különböző csomagokat állítani össze, hogy az érdeklődőnek csak át kelljen olvasni, hogy az ő baráti köre melyik csomaggal tudna azonosulni. Fantasztikus megoldás, ahogyan olvasgattam a csomagokat, akár rövidebb programot szervezne a társaság, vagy akár egész estére szóló élményt szerezne maguknak, ennél a cégnél minden megoldható. A fiúkkal, azt a csomag összeállítást elvetettük, ahol 2 órás vitorlázás foglaltatik, azt mi túl rövidnek találtuk, valami hosszabbra élménydúsabbra gondoltunk. Így hát a másik két csomag között vaciláltunk, és mindenki a csoportban felhozta az érveit és ellenérveit, a 4 órás vitorlázás és az egész napos,- éjszakába nyúló vitorlázás és a vitorláson való éjszakázás is. Én mindenképpen az egész naposra szavaztam. ÉS szerencsére a többség is úgy gondolkodott, ahogyan én, hogy ha már bérelünk egy vitorlást és egy hajóskapitányt, az tartson egész nap. Ez a csomag valami fantasztikus, nem csak azért, mert egész napos vitorlázás benne van, és természetesen nem is azért, mert korlátlan italfogyasztást tartalmaz, hanem azért mert igény szerint a Balaton parti településeken is ki tud kötni. Valamint a napközbeni, vagy esti grillezés is megoldható. Balaton közepén enni, és közben nézni az eget, ennél nem is kell több egy legénybúcsúhoz. Az érdeklődő, árajánlatkérő emailt elküldtük, hisz a feltüntetett árak, a társaság méretétől függően változhatnak, illetve azért kíváncsiak voltunk arra, hogy a megjelölt napra van -e még szabad hely és hajó. A válasz szerencsénkre nagyon hamar megérkezett a cégtől, hogy van szabad hajójuk, mely befogadása akkora, mint a mi legénybúcsús csapatunk. Szuper hír volt, már csak arra kellett készülnünk, hogy mindenki ott legyen a hajó indulásakor. Ez meg is valósult, így a csapatunk kihajózott, a hajó felszereltsége és állapota kifogástalan volt, olyan volt a hajó, mint amelyet a fényképeken feltüntettek. Nem csalódtunk a cégben, olyan szolgáltatást nyújtottak, amilyet elterveztünk és elvártunk tőlük. A táj csodás volt, pár kikötőben kikötöttünk, nem voltak legénybúcsús feladványaink, így arra nem kellett időt pazarolnunk, csupán élveztük a Balaton látványát, a víz közepéről egy sör társaságában.