Ne spórolj a szervó olajon!

Ha autó karbantartásról van szó, hidd el, nem éri meg spórolni a költségeken: jobban jársz, ha minőségi anyagokkal dolgozol és nem mulasztod el a szükséges ellenőrzéseket sem. A mostani cikkben a szervokormány ellenőrzésének és a szervó olaj cseréjének szükségességét foglalom össze néhány szóban.

Te is azok közé a vezetők közé tartozol, aki szereti az éles kanyarokat, a hirtelen mozdulatokkal történő manőverezés pedig adrenalint ad vezetés közben? Akkor sajnos rossz hírem van: a saját és utasaid testi épségének veszélyeztetése mellett a jármű műszaki minőségét is kockára teszed, a kíméletlen vezetési stílus ugyanis többek között a szervokormány túlterheléséhez, ezáltal pedig a szervó olaj korai minőségromlásához vezethet.

Persze az agresszív vezetői technika mellett számos más tényező is okozhat olajproblémát, például, ha a rendszer túlmelegedik, integritása sérül, vagy ha nem a megfelelő olajat használjuk a szervokormányunkhoz. Márpedig a folyadékot néhány évente, de legkésőbb 100 000 kilométer megtétel után mindenképpen cserélni kell – ez pedig egy olyan beruházás, amelyen biztonságunk érdekében nem éri meg spórolnunk. Szerencsére találhatunk olyan szervó olajat, amely prémium minőségéből kifolyólag garantált és hosszútávú védelmet nyújt a szervokormánynak!

A Liqui Moly a felső kategóriás termékek közé sorolandó. Olajai és kenőanyagai speciális technikával készülnek: molybdénszulfidot tartalmaznak, amely jelentősen növeli a kenőanyag hatékonyságát, és nagy mértékben csökkenti az alkatrészek között kialakuló súrlódást. A termékcsalád adalékai jelentősen javítják a motor élettartamát és teljesítményét. A német alapítású cég kenőanyagait nemzetközileg elismerik a vásárlók, Németországban pedig a németek kedvenc márkája lett a Liqui Moly gyártású motorolaj. Autóápolási cikkei szintén elismertek és népszerűek a piacon.

A Liqui Moly olajadalék automata és szervó váltók esetén is használható, használata esetén gyakorlatilag megszűnik az olajszivárgás, eltűnik a kormánykerék ellenállása, és visszaáll a rendszer integritása. Nincsenek többé recsegő, rendellenes zajok vezetés közben minden egyes kormánykerék fordításnál!

A termék kényelmes, 250 ml kiszerelésben kapható, ráadásul kisker és nagyker áron is beszerezhető. 20 kg vagy az alatti megrendelés esetén kiskereskedelmi áron juthatunk a termékhez, amelyet átvehetünk személyesen az üzletben, de kérhetjük a kiszállítását is. Személyes átvétel a kereskedő budapesti szaküzleteiben lehetséges, de a szaküzlet helyett természetesen van lehetőség Pick Pack Ponton vagy futártól történő átvételre is, amely esetében a kiszállítási és utánvételi díj a megrendelés végösszegétől függően alakul: 10.000 Ft alatti vásárlás esetén 1.990 Ft, 10.000 Ft feletti vásárlás esetén 995 Ft plusz költséggel számolhatunk.

Amennyiben nagykereskedelmi mennyiségre van szükségünk, személyes átvétel esetén előzetes egyeztetés fejében akár 60 liter mennyiség átvételére is nyílik lehetőség a kereskedő Dunakeszin lévő székhelyén! Pick Pack Ponton történő átvételkor legfeljebb 20 kg/ csomag mennyiséggel tudunk kalkulálni, ha pedig futárral kérjük a szállítást, a kiszállításra egyedi árat kaphatunk a rendelésünk össztömege és a kiszerelés arányában. 20 kg-ot meghaladó kiszerelés esetén érdemes azzal is számolnunk, hogy a terméket raklapon szállítják ki a megadott címünkre.