Kereskedelmi tapasztalat, még a tanulási fázis előtt?

Emlékszem, gyerekkorom óta mindig bolti eladó akartam lenni. Fura vágyai vannak a gyerekeknek… Van, aki a kukásautóra kívánkozik, én a kis falunk egyetlen “ábécéjébe” vágytam mindig, és ott is akartam dolgozni. Mert ott volt minden, oda mentünk édességért, chipsért, de tetszett a polcok feltöltése is mindenféle jóval. Olyan kielégítő volt az egész… Amikor fullos volt a kínálat.

Kereskedelmi tapasztalatot szerezni nem volt nehéz aztán, bár tanulni már komolyabbat tanultam, és az egyetemi szintet céloztam be. Gazdálkodás szakon is azon járt az eszem ugyanakkor, hogy dolgozhassak végre valami eladói, boltos tematikában közben, mert nálam tényleg nem múlt el a dolog.

Vevői kapcsolattartás, raktárkészletmenedzsment – ilyen feladataim voltak végül az első munkahelyemen, amit a TopiWork szerzett nekem. Ez egy diákoknak, egyetemi hallgatóknak kedvezményesen kialkudott fizetéssel megkínált melókat kínáló szövetkezet. Amelyik kifejezett tanulókra “utazik” tehát, az egyik oldalról, a másikról meg olyan cégekre, akik ilyen embereket foglalkoztatnának. Fiatalokat, akiknek keresetkiegészítés vagy munkatapasztalat kell.

Először olyat kerestem náluk, mint ” hostess diákmunka “, de nagyon nagy boldogság volt, hogy ekkora a választék. A spektrum szélessége miatt a pakolós munkáktól kezdve a komoly egzisztenciális dolgokig (mondjuk mérnök-hallgatóknak szakmához közel álló céges állás és nem sormunka) tényleg lehet válogatni. Nekem pedig az volt a csúcs tényleg, hogy bolti meló is akadt. Még a raktárrendezés és menedzsment is tetszett, és ne felejtsétek: pénzt kereshettek az egyetem mellett, kiemelten jó órabérezéssel (mert a Topi elintézi), szóval felhasználhatjátok a tanulás mellett időtöket hasznosan!

Az egyetem az már nem olyan, mint a sima suli volt – mondom azoknak, akik most még előtte állnak. Nem kell bent ülni egész nap valamiféle órákon (nem is kell mindig, minden órán) és jobban beoszthatjátok egy napotokat.

Tök király az egész. Nekem egy szaktársamnál tűnt fel a hostess diákmunka hatása, mert áradozott róla és gyakrabban jött el drága belépős bulikba is, ahol korábban még sosem láttam őt. Rákérdeztem, honnan volt a hostess diákmunkája, rá is kerestem a topiwrok.hu és emlékszem, két napig válogattam, hogy mit szeretnék csinálni!

A topiwork.hu-n rákereshettek arra is, hogy a lakóhelyetek, albitok, koleszotok közelében legyen valami, vagy szűrhettek úgy is, hogy pont olyan legyen a meló jellege és szakterülete, amire vágytatok. Nálam az utóbbi verzió jött be. Szóval tökre adtam, hogy van ilyen. Ha egyetemisták lesztek, vagy csak betöltöttétek a 18-at, de még tanultok valamit hivatalosan, keressetek ilyen melót. Hogyan éri el a Topi – mint írtam -, hogy jobban is kereshessetek az átlagnál? Gondolom, ismernek minden jogszabályt, és kiaknázható körülményt. Van annak sok előnye, hogy a foglalkoztatott még diák ugyanis. Kezdjétek el megvalósítani az álmaitokat hamar és képezzetek egy kis tőkét magatoknak, jó egyetem mellet végezhető munkákkal! Megéri szétnézni a Topi-n.