Így oldódott meg az autógumi cseréje

Van egy barátnőm, akinek a tesója egy ideig pénztárosként dolgozott. Nem volt vele különösebb problémája, mert elég jó pénzt kapott érte ahhoz képest, hogy amikor elkezdte, akkor még semmilyen tapasztalata nem volt benne, ráadásul diákmunkásként dolgozott. De mivel hamar bele tudott tanulni és a munkaidő nagyon jól passzolt a sulihoz is, maradt ott, azt hiszem, hogy talán másfél évig.

Ő mesélte, mármint a barátnőm, hogy a tesója egyik munkanapján pont egy olyan vevőt szolgált ki, akinek hallotta a telefonbeszélgetését – mert hogy pont akkor telefonált, mikor állt a pénztárnál. És hallotta, amint azt mondta a másik félnek a telefon túlsó oldalán, hogy megy nemsokára indul haza, mert hozza a futár az autógumikat a kocsijához. Ez azért érdekes és azért kapta fel rá a fejét, mert az ő apukájuk is épp a napokban akarta lecserélni a kerekeket, de neki is új nyári gumikat kellett vennie, de még nem találta meg a helyet, ahonnan beszerzi.

A pasas amint letette a telefont, a tesója illedelmesen megkérdezte, honnan rendelte őket, mert az apukája is éppen új nyűári gumikat keres. Ő megmutatta az oldalt, a https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi oldalt. A tesója gyorsan leírta a linket egy papírra, hogy otthon meg tudják majd nézni, így a pasast sem tartotta fel és a sor is tudott haladni.

Aztán amikor munka után hazament, akkor megmutatta az apukájának az oldalt, miközben ketten együtt átnézték. Szerencsére ez egy nagyon jól felépített honlap, így az apukájuk is könnyen megtalált rajta mindent. Nem egy nagy internet-guru, de az alapok már neki is mennek. Elolvasták aztán a gyakori kérdéseket is az oldalon, amikből egyébként rengeteg minden kiderül. Például az is, hogy teljesen valós készletet lehet látni az oldalon, hiszen tíz percenként frissül. Illetve, hogy a gumikra is van garancia, minimum két év, de ez a gyártókként változó lehet. Az ügyfélszolgálatot pedig bármilyen problémával lehet keresni, szívesen adnak felvilágosítást telefonon keresztül is.

Az árak egyébként kedvezőek, máshol sokkal drágábban látták a gumikat, ezért sem rendelt még akkor az apukája. Viszont így, hogy ezt a céget köszönhetően annak a vevőnek, megtalálták, már meg is volt, honnan rendeli meg az apjuk a nyári gumikat a kocsira.

Végül úgy mesélte, hogy ők is onnan szerezték be, pár nap alatt kiszállították, aztán az autószerelő ismerősük fel is tette a kocsira, így nem is kellett annyit foglalkozni vele, mint amire az apukája gondolt. Úgyhogy elég jól sült el a sztori.

Még pár hónapot dolgozott itt, aztán munkahelyet váltott a barátnőm tesója. Kicsit megunta már a pénztárban való ülést, illetve néha állást. Unalmas lett a munka, hiszen nem volt feljebbjutási lehetőség, és egy idő után a beígért fizuemelés sem jött neki, valószínűleg azért nem, mert diákmunkásként dolgozott és ott nagyon variálni kellett volna – legalább is ezt mondták neki. De nem bánta, mert így is egész jó pénzt kapott érte, de szeretett volna valami olyasmire váltani, ami kapcsolódik ahhoz, amit tanul és amit majd a jövőben is csinálni szeretne.