Így derült ki, miért voltak magasak a számlák

Van az a mondás, miszerint a pénz nem boldogít. Gyakran eszembe jut, hogy vajon ki találhatta ki ezt a mondást, mert szerintem így, kontextus nélkül ez sajnos nem igaz. Mármint természetes, hogy ha nincs egészség, család, szerelem, akkor valódi boldogság sincs, legalábbis én ezt gondolom. De az is igaz, hogy ma már egy nagyon pénzközpontú világot élünk, és nagyon sok mindenhez sok pénzre van szükség. Már a megélhetés is nagyon sokba kerül, ezért is mondom azt, hogy nem feltétlenül tartom igaznak ezt a mondást, és kiegészíteném azzal, hogy önmagában nem boldogít. Mert sokan azt hiszik, ha pénz van, akkor semmi baj nem lehet, de ez persze nincs így. Nem véletlen az sem, hogy sokan spórolnak.

A nyaralónk szomszédos telkén van egy régi ház, ami egy idős nénié volt, a fiai megörökölték. Eladni nem akarták, sőt, be is költöztek. A mi nyaralónkban mindig van valaki, nem csak nyaranta használjuk, így egyre gyakrabban kérdezgették tőlünk a szomszédaink, hogy mi is olyan sokat fizetünk-e fűtésre és villanyra, mint ők. Mert rendszeresen olyan magas csekkek jönnek, hogy nem hisznek a szemüknek. A szemben lévő szomszéd (igen, itt mindenki ismer mindenkit) javaslatára úgy döntöttek, hogy készíttetnek egy energetikai tanúsítványt, hogy meg tudják miért is fizetnek olyan sokat. Szívesen segítettem nekik, mégiscsak ők lettek az új szomszédaink.

Hamar meg is találtam a megfelelő helyet, ami bennem nagy bizalmat keltett, ezért is ajánlottam őket. Az alábbi linket küldtem el nekik: https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/, mert tudtam, hogy amíg nem sikerül eladni a korábbi házukat, nem mindegy, hogy mennyit költenek.

Jól átláthatóan táblázatokba van szedve, hogy mennyibe is kerül egy energetikai tanúsítvány kiállítása. Külön táblázatok vannak lakások és családi házak esetében, illetve más-más árak vonatkoznak a fővárosi és a vidéki településeken lévő ingatlanokra. Az árakat ezen kívül befolyásolja az adott ingatlan mérete is, hiszen ezzel a munka is több. Ami mindenképpen pozitív, hogy nincsenek rejtett költségek, pontosan annyiba kerül a vizsgálat és a tanúsítvány kiállítása, mint amennyi a honlapon megtalálható.

A szomszéd nagyon hálás volt, a https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak/ oldalán rendelte meg a szolgáltatást. Ami szintén előnyös volt, hogy hihetetlen gyorsasággal végbement a folyamat, másnap már ki is jött a szakértő mérnök, aki felmérte az ingatlan állapotát. És a helyzet az, hogy ez volt az egyik legjobb döntés, amit tehettek.

Ugyanis a szakértői vizsgálat során kiderült, hogy a nyílászárók és a falak szigetelése elég rossz állapotban van, mindenképpen korszerűsítést igényel. A kirendelt mérnök nagyon készséges és segítőkész volt, mert mindenféle hasznos információval és tanáccsal látta el őket, emellett javaslatokat is tett a szükséges és megfelelő korszerűsítéssel kapcsolatban. Emellett ajándékot is kaptak, méghozzá egy Ingatlan Kisokost, amiben további hasznos tanácsokkal is gazdagodhattak, így egy kicsit takarékosabban is tudnak élni addig, amíg nem kezdődnek el a felújítási munkálatok.