Ezt a céget hívom, ha gáz van, vagyis inkább nincs gáz

Néhány hónapja megnyitotta kapuit az első vállalkozásom, egy autós bolt. Több oka is van, hogy ezt választottam. Az egyik, hogy mindig is imádtam az autókat, a másik pedig, hogy diákként egy autós bolt pénztárosa voltam 2 évig. Akkoriban ez a legjobb hely volt, ahol dolgozhattam. Olyat csináltam, amit szeretek, és volt egy kis zsebpénzem, amit el tudtam költeni. És azért mégis csak pénztárban dolgoztam, ez bőven adott lehetőséget arra is, hogy felelősséget tanuljak.

Az első vállalkozásom megnyitását már nagyon vártam, éveket készültem rá a vállalkozó szellememnek köszönhetően. Alaposan felkészültem mindenből, hogy minden gördülékenyen menjen. De persze, hogy nem ment minden úgy, mint a karikacsapás. Hideg, téli hónap volt. Reggel 8:00-kor nyílt az üzlet, ahol én és az üzletvezetőnek kinevezett barátom már 6:00-kor bent voltunk. Bár kint húzós mínuszok tomboltak, gyanúsan hideg volt bent is. Hát persze, hogy tropa a fűtés… Két óra múlva vevők fognak érkezni, mi itt ülünk egész álló nap, este 6-ig, szóval nem lehetséges, hogy estig fűtés nélkül maradjunk. Zolival sürgős keresgélésbe kezdtünk a neten, és hihetetlen, de lett megoldás.

gázszerelés

Bár a probléma 6-kor realizálódott bennünk, 8-kor már szerelte a gázszerelő a kazánt, amíg mi kiszolgáltunk. A szerelő a vizgazfutesszerelo24.hu-tól érkezett, ami egy elég csúcs cég, főleg ilyen esetekre. Mi is csak akkor találtuk egy netes fórumon, de el is mentettük a számot, mert nem árt egy ilyen kontakt. Hogy miért ilyen jó a cég? Mondok 3 okot: S.O.S nyújtanak segítséget. Nonstop, akár éjjel is keresheted őket. És 30 év tapasztalattal rendelkeznek. Meggyőzött? Ha nem, akkor folytatom. 

Nem csak a gázszerelés az, amivel foglalkoznak, hanem több mindennel is. Ilyen például a vízszerelés, fűtésszerelés, duguláselhárítás is, tehát elég sokszínű a vállalkozás. Az pedig, ahogyan a munkát végzik, és ahogyan az ügyfelekkel bánnak, az kifejezetten szimpatikus. Kezdjük ott, hogy nagyon gyorsan kijönnek. Ez azért elég ritka, valljuk be. Úgy tudom ezt elképzelni, mintha úgy ülnének a bázison riasztásra várva, mint a mentősök. Ők a gázszerelés életmentői, akik éjjel is szerelnek gázt. Aztán érdemes még megemlíteni, hogy a munkájuk minősége profi, de szó szerint. Mindenféle kazánhoz értenek, a régiekhez is, és újakhoz is. A munkájukra garanciát is vállalnak, ami Neked is jó, mert megnyugtat, és nekik is, mert ez motiválja őket a hibátlan munkavégzésre. Bár a gázszerelés amúgy sem az a szakma, ahol széles a hibahatár, itt nem nagyon véthetsz, mert veszélyes. Épp ezért jó is profi szakemberre bízni a dolgot. És végül, ami még fontos, hogy adnak számlát, ami már önmagában ritkaság számba megy, de ez biztosan jó lesz a biztosítóhoz is, ha szükséges. Az meg már csak egy plusz, hogy nem számolnak fel kiszállási díjat, ha történik munkavégzés.

Na pont így, ilyen szakszerűséggel és pontossággal mentették meg a mi életünket is azon a reggelen. Zoli megtalálta az oldalt, szétnéztünk, átolvastuk, telefonáltunk, és már érkezett is a gázszerelés. Sőt nem csak simán a gázszerelés érkezett, hanem a gázszerelés mintapéldája. Esküszöm, mindenkinek így kéne dolgoznia, ahogyan ők csinálják. Nálam mostantól ez lesz a mérce.