A szomszédom felújította a műhelyét

Az egyik régi szomszédom, akivel nagyon jó kapcsolatban voltam, hónapokkal ezelőtt elköltözött a házból a feleségével. Volt egy telkük, ahol volt egy kis műhelye, és arra a telekre építettek házat, mert sokkal jobban jártak így anyagilag, mintha vettek volna egyet.

Mivel a ház teljesen új volt, és így több időt tudott a szomszédom a műhelyében tölteni, úgy döntöttek, hogy azt is felújítják, kívül-belül. Ez egyébként egy autószerelő műhely, ami egyre jobban megy, amióta ott laknak.

Visszatérve a felújításra: kifestettek, ajtót cseréltek, és berendezést is. Korábban fa polcok szolgáltak tárolás gyanánt. De ehelyett inkább egy olyan polcrendszer vásárlása mellett döntöttek, mint amilyeneket az üzletekben is lehet látni, mert abból indultak ki, hogy anyagilag ez biztosan jobban megéri, mert tovább fog tartani.

Ez a polcrendszer festett acélból készült és egyedi elképzelések alapján állítják össze. A hely, ahonnan rendelték, minden termékre néhány év garanciát ad. Van lehetőség a honlapon keresztül árajánlatot kérni, de ők inkább személyesen keresték fel a céget.

Persze a megrendelés előtt végig kellett gondolni, hogy mit is szeretne, hogyan és hol helyezkednek el a polcok, milyen méretűekre van szüksége a szerszámok és alkatrészek tárolására, ehhez pedig figyelembe kellett venni, hogy mennyi szabad mozgástér kell, hogy maradjon. Úgyhogy kicsit bonyolultabb feladat ez, mint amilyennek tűnik.

De szerencsére a polcok megrendelését követően mindenben segítettek nekik a szakemberek. Pontosan felmérték az igényeket, a körülményeket és ennek megfelelően ők csináltak egy tervet a polcrendszer kialakításáról. Amint elkészültek a polc elemei, azokat kiszállították a műhelybe és össze is szerelték, pontosan úgy, ahogyan a terveken szerepelt.