125-ös motor jogosítvány – a hosszútávú befektetés

Vannak dolgok, amelyek értéke nem mérhető pénzben – ilyenek például a szabadidőhöz vagy a kultúrához kapcsolódó tevékenységek: rengeteget köszönhetünk nekik, értékükre pedig legtöbbször azt mondjuk, felbecsülhetetlen. A legtöbb szabadidős tevékenységre valószínűleg igaz lehet a megállapítás, hogy sokkal inkább viszi pénzt, mintsem, hogy növelné a bevételt a kasszánkban. Ez a legtöbbünket mégsem tántorítja el attól, hogy egy jó ötletbe vagy a szívéhez közel álló projektbe befektessen, még ha ez az elején jelentős többletköltségekkel is jár. Most azonban mutatok nektek egy olyan hobbit, amelynél nem feltétlenül kell az utolsó filléreteket is ráköltenetek arra, hogy a szabadidőtöket a szenvedélyeteknek szentelhessétek.

A motorozásra sokan úgy tekintenek, mint veszélyes és meglehetősen költséges tevékenységre, pedig itt és most garantálom nektek, hogy ennek nem feltétlenül kell így lennie! Ahhoz, hogy kisebb anyagi csőd nélkül is biztonságosan élvezhessétek a motorozást nem kell a teljes tevékenységről lemondanotok, csupán az ötleteteket érdemes egy kicsit átgondolnotok a megvalósítás szempontjából. Hobbi motorozásra tökéletesen alkalmas például egy könnyebb, kisebb jármű is, amelyet 125-ös motor jogosítvánnyal már vígan elvezethettek.

125-ös motor jogosítvány

A tanfolyamra való beiratkozás előtt nem is kell mást tennetek, mint átgondolnotok a következőket:

  • Kezdőmotort kerestek-e a motoros tanulmányaitok elkezdéséhez?
  • Első lépésként megelégszetek-e annyival, hogy 100 km/h sebességgel rójátok az országutakat?
  • Biztonságotok érdekében hajlandóak vagytok-e kisebb motoron kezdeni, és fokozatosan nagyobb járműre váltani?

Amennyiben a válasz igen, akkor nyugodt szívvel vágjatok bele a tanulásba. A motoros jogsi megszerzéséhez fontos, hogy a tanuló betöltse a 16 éves életkort, rendelkezzen a vezetéshez szükséges alapfokú végzettséggel, és a birtokában legyen a háziorvosa által kiállított alkalmassági igazolás (az ügyintézés maga 5 percet vesz igénybe a háziorvosnál, vérnyomásteszt és szemészeti vizsgálat után kézhez is kapjuk a papírt). A már B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyre is tehetnek szert: a korábbi vezetői tapasztalat miatt a tanfolyamot csökkentett óraszámban, és olcsóbban végezhetik el.

Na, de mi a helyzet a költségekkel? A 125-ös motor jogosítvány megszerzése nem olcsó mulatság: a tanfolyamon kívül a későbbi járgány és a motoros felszerelés is megterhelheti a pénztárcátokat. Ennek persze nem feltétlenül kell így történnie: ha ugyanis a motorjogositvany.com oldalán regisztráltok a tanfolyamra, értékes kuponokat kaphattok, amelyekből később a motoros felszereléseteket is finanszírozhatjátok! A 125-ös motor jogosítvány ráadásul hosszútávú befektetés: ha megszereztétek a kellő rutint a kisebb motoron, könnyűszerrel válthattok A kategóriás jogosítványra is, amellyel már súlyra és köbcentire való korlát nélkül bármely motort elvezethettek. A korábbi jogosítvány miatt beszerzett felszerelés pedig ugyanolyan jól fog jönni a nehezebb motor vezetésekor is, így nem kell kétszer megvenni a drága motoros dzsekit, csizmát, kesztyűt, bukósisakot sem.